menu

Syriër Mohamad Omar helpt bij tulpenproject Hobaho

Syriër Mohamad Omar helpt bij tulpenproject Hobaho
Hobaho zet graag het verhaal van Mohamad Omar in de schijnwerpers. We zijn blij met hem als collega bij het tijdelijke tulpenproject bij het Testcentrum en gunnen hem vervolgens mooie nieuwe uitdaging in de sector. Met hem en andere vluchtelingen kan via het Service Werk (SPW) contact gemaakt worden.


Mohamad Omar
Na een proefperiode heeft Mohamad Omar van het SPW per december een tijdelijke parttime baan gekregen bij Hobaho in Lisse. Hij is aan het werk als allround medewerker.
Mohamad Omar had een prachtig cv gestuurd waaruit bleek dat hij ervaring heeft met de landbouw, een universitaire opleiding heeft genoten in Syrië en een creatieve opgeruimde geest heeft. Hij vroeg om een stageplek bij Hobaho. Het SPW heeft in samenwerking met Vluchtelingenwerk de gesprekken met Hobaho en de werkervaringsperiode geregeld.

Stage bij het Testcentrum
Bij het Testcentrum bij de veredelingsprogramma’s is vaak ruimte om stagiaires op te nemen. Hier heeft Mohamad Omar 3 maanden stagegelopen. Hij heeft zowel met de sortering van tulpenbollen meegeholpen als bij het kruisen van gladiool. Veredelen vergt een houding van nauwkeurig werken en ook om kunnen gaan met verschillende soorten werkzaamheden. Dit ging hem goed af.
Breeding Director Anita is erg tevreden over de samenwerking: “Hij is een goede collega die soms ook vertelt hoe hij de verschillen in cultuur tussen Syrië en Nederland ervaart. De gesprekken kunnen goed in het Nederlands worden gevoerd en hij vraagt vaak na wat we met sommige uitdrukkingen bedoelen.“

Tijdelijk tulpenproject
Na deze stageperiode heeft Hobaho Mohamad Omar gevraagd om mee te werken aan een tulpenproject van een half jaar. Hij heeft een contract voor een half jaar gekregen als allround medewerker. Doordat dit een eenmalig project is en er verder geen vacatures zijn bij het bedrijf, verwacht Hobaho helaas geen permanente plek voor hem te hebben. Er is daarom goed overleg geweest tussen Servicepunt Werk en Hobaho om de overgang van uitkering naar deze tijdelijke baan en mogelijk weer terug soepel te laten verlopen. Hobaho hoopt dat hij met deze ervaring een goede kans maakt bij andere bedrijven die met bollen en bloemen werken.

Misschien ook interessant