menu

Personeel geeft Reuzenbol cadeau

Personeel geeft Reuzenbol cadeau

De Reuzenbol heeft als thema “Ode aan het handwerk in de bloembollenteelt”. De bloembollenteelt is al sinds vroeger tijden erg arbeidsintensief met veel handwerk. Ondanks de mechanisatie wordt er vandaag de dag nog steeds veel met de handen gewerkt, zoals bijvoorbeeld ziek-zoeken, koppen, planten of pellen van bloembollen. Door te ‘borduren’ (ook arbeidsintensief) op de Reuzenbol maakte beeldend kunstenaar uit Lisse, Trude Hol, de vertaalslag en eert zij het handwerk in de bloembollenteelt. Het thema sprak het Hobaho personeel zeer aan, ook omdat ze alleen maar met kruisjes heeft gewerkt, wat een mooie link is naar het kruisen van bollen. Veredeling is een belangrijk onderdeel van de organisatie, en daarmee krijgt het thema nog een extra verdiepingslaag.

Trude Hol

Trude Hol is geboren in Baarn, opgegroeid in Wageningen en inmiddels al meer dan 30 jaar in Lisse woonachtig. Destijds is zij voor een baan bij het Laboratorium voor Bloembollenonderzoek naar de bollenstreek verhuisd. Op een later moment is zij gestart met de 5-jarige opleiding bij de Kunstacademie Haarlem/Leiden en heeft deze in 2009 cum laude afgerond. Inmiddels is zij erg gehecht aan deze streek; ze fietst en wandelt er veel. Trude heeft een eigen atelier waar zij regelmatig werkt. Voor meer informatie ga naar de website www.trudehol.exto.nl

Gildemeesters Bollenstreek

De Reuzenbol is onderdeel van het project ‘Giants Tulip Bulbs’ van de stichting Gildemeesters Bollenstreek. Dit project bestaat uit manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol en worden door verschillende kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. Van Leiden tot aan Haarlem zullen er bijna 80 Reuzenbollen geplaatst gaan worden, die allemaal een eigen verhaal vertellen. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten etc. uit de hele streek. 

Hobaho algemeen directeur Foeke Gardenier; “Als management waren we zeer verrast door dit gebaar van het personeel. We hebben een mooi team en zijn bijzonder blij met dit cadeau”. Hobaho heeft de bol gekocht, maar zal meegenomen worden in de toeristische route en op afstand te bewonderen zijn.

  

(van links naar rechts: Trude Hol, Foeke Gardenier,, Jan van Vliet (*) en Wil Brouwer(*)

(*) Jan van Vliet en Wil Brouwer zijn beide gildemeester en nauw betrokken bij het project met de Reuzenbollen.

  

(van links naar rechts: Arno Verkley,  Hans Molenaar, Anita de Haan, Foeke Gardenier en Sam van Egmond )

 

 

 

 

Misschien ook interessant

11 mei

Nieuwe groene veiling Hyacinten

15 mei

Groene veilingen op 23 en 24 mei a.s.