menu

Nieuwe online tool voor levernota’s

Nieuwe online tool voor levernota’s

Vanaf begin van dit jaar staat LENA, een online tool waarmee digitale levernota’s gemaakt kunnen worden “LIVE”. Het platform geeft iedere teler van bloembollen de mogelijkheid om digitale levernota’s te maken en te versturen naar de juiste partijen.  LENA is een initiatief van het Sectorplatform Bloembollen met als doel om voorbereid te zijn op de steeds verdergaande noodzaak te digitaliseren.


LENA staat voor LeverNotaAssistent en is bedoeld voor telers die nu nog handmatig levernota’s maken en versturen. Met LENA kan men in één moeite levernota’s opstellen, de vrachtbrief printen én de informatie op tijd verzenden naar alle betrokken partijen. Door een koppeling met BKD en in- en verkoopbureau’s, wordt er automatisch informatie over het product ingevuld in LENA. Hiermee hoeft de teler alleen de informatie nog maar te controleren en eventueel aan te passen.

 

Met een digitale levernota, zoals de teler die via LENA maakt, worden alle betrokken partijen gemakkelijk, op tijd en volledig geïnformeerd. Denk aan de afnemer die het bericht digitaal ontvangt en direct in zijn administratie kan verwerken en indien nodig exportdocumenten kan voorbereiden, de bemiddelaar die digitaal kan zien wat er is geleverd en de BKD, omdat alle levernota’s direct ook bij het ketenregister worden aangemeld. LENA maakt van elk bericht een EDI-bericht; een standaardbericht dat tussen verschillende bedrijven kan worden uitgewisseld. LENA is daarmee een veilig online platform dat werkt op de computer, laptop, tablet en telefoon.

 

Lange codes overnemen, een onduidelijk handschrift ontcijferen of een paar weken na een verzonden vracht de levernota’s versturen behoren met LENA tot het verleden. Fouten in informatie vertragen en brengen hoge kosten met zich mee in de hele bloembollensector. LENA is daarmee de oplossing voor alle telers die geen softwarepakket hebben, en toch gemakkelijk en eenvoudig hun levernota’s digitaal willen aanleveren.

Wilt u meer weten over LENA, kijk dan op www.levernota.nl. Daar vindt u ook het telefoonnummer van de helpdesk van LENA.

Misschien ook interessant

12 maart

Nieuwe kwekersvereniging Allium Globemaster

6 april

First Lady Jill Biden doopt Nederlandse tulp die haar naam draagt