menu

Kwekersvereniging Remarkable en Testcentrum voor Siergewassen klaar voor de toekomst!

Kwekersvereniging Remarkable en Testcentrum voor Siergewassen klaar voor de toekomst!

Hobaho Testcentrum voor Siergewassen en Kwekersvereniging Remarkable Tulips hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet richtging het sneller in de markt zetten van nieuwe, bijzondere en gezonde gewassen. Deze stappen en juist ook de stappen die men in de komende jaren gezamenlijk hoopt te kunnen maken vereisten een ander soort samenwerkingsovereenkomst welke onlangs werd ondertekend.

 


Kwekersvereniging Remarkable is opgericht in 1996 en houdt zich bezig met de veredeling, teelt, exploitatie en marketing van nieuwe tulpen. De groep bestaat uit een aantal gerenommeerde bedrijven die gespecialiseerd is in het kweken, broeien en vermarkten van tulpen.

Het Testcentrum voor Siergewassen is de exclusieve veredelaar voor Remarkable. De combinatie van meer dan 35 jaar ervaring in de veredeling van tulpen en andere bolgewassen en de kennis van teelt tot export die de leden van de kwekersvereniging inbrengen, zorgt ervoor dat Remarkable Tulips over een gevarieerde en moderne veredelingskraam kan beschikken.

Het Testcentrum past innovatie technologieën doe om nieuwe, exclusieve en vooral resistente tulpenrassen te ontwikkelen met een duidelijke meerwaarde voor teelt, handel en broeierij. Door de samenwerking met Dümmen Orange is geïnvesteerd in nieuwe technieken, zoals snelle vermeerdering via weefselkweek en biotoetsen en heeft Testcentrum een complete database aan informatie opgebouwd. De samenwerking heeft al een breed assortiment aan exclusieve tulpen opgeleverd en inmiddels wordt plantgoed van verschillende rassen ook buiten de Remarkable groep aangeboden. 

Het ondertekenen van de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst bevestigt het vertrouwen van partijen om met dezelfde inzet en enthousiasme door te gaan op het ingeslagen pad: Het nog sneller in de markt zetten van nieuwe, bijzondere en gezonde tulpenrassen.

Foto:

aan tafel: Theo Aanhane, Frank van den Hoek, Jan Dirkmaat

Staand: Ron van Lierop, Jeroen Schutte, Frank Uittenbogaard

 

 

 

 

Misschien ook interessant

12 maart

Nieuwe kwekersvereniging Allium Globemaster

8 maart

Bollenacademie: Nieuwe editie broeierijboek Tulp beschikbaar