Hobaho viert 100-jarig bestaan

Hobaho viert 100-jarig bestaan

Hobaho by Dümmen Orange heeft gisteren met haar personeel het 100- jarig bestaan gevierd. Op 18 april 2021 was de officiële datum waarop Hobaho 100 jaar bestaat.


De feestcommissie had gekozen voor een speciaal georganiseerde talkshow onder leiding van Krijn Schuitemaker vanuit het kantoorpand van Hobaho. Het merendeel van de medewerkers heeft de talkshow via een livestream vanuit eigen huis gevolgd, onder het genot van een van te voren toegestuurd feestpakket. De eerste felicitatie kwam van de burgemeester Lies Spruit die namens het college van Burgemeester en Wethouders de gelukwensen overbracht aan algemeen directeur Foeke Gardenier en zijn medewerkers. Ze gaf aan maar wat trots te zijn op Hobaho in haar Lisse; “Een toonaangevende onderneming in de bollenindustrie, die continu bezig is met verbetering en vernieuwing.”

Burgemeester Lies Spruit en Foeke Gardenier

Na het proostmoment met de burgemeester, nam Hugo Noordhoek Hegt, CEO van de Dümmen Orange groep, plaats aan de talkshow tafel. Hij gaf aan dat de bloembollen een mooie aanvulling zijn op het product-portfolio van Dümmen Orange. Alle stappen die worden gezet op het gebied van resistentieveredeling en verkorten van de veredelingscyclus van de tulp maken hem bijzonder trots. Hugo kreeg uit handen van Foeke Gardenier het eerste exemplaar van het jubileum-magazine van Hobaho uitgereikt. Dit jubileum-magazine zal deze week worden verstuurd aan de klanten van Hobaho. Hugo Noordhoek Hegt overhandigde op zijn beurt, namens Dümmen Orange, een kunstwerk als cadeau aan Hobaho ter felicitatie voor het 100-jarig bestaan. Dit kunstwerk van kunstenares Kiek Bangert is een bronzen tulp gegoten in een epoxy kubus en zal later een mooie plek krijgen in de ontvangsthal van Hobaho.

 

CEO Dümmen Orange Hugo Noordhoek Hegt en Foeke Gardenier

Foeke Gardenier stond, startend met een videofilm over alle medewerkers, stil bij de kracht van het Hobaho team. De gedrevenheid en loyaliteit zijn zeer bijzonder. Sam van Egmond stond op vergelijkbare manier stil bij de klanten en sloot zijn betoog af dat zonder klanten de organisatie Hobaho geen bestaansrecht heeft. Die verbondenheid is essentieel. Speciaal voor deze gelegenheid waren er drie oud gedienden van Hobaho uitgenodigd: Joop Zwetsloot, Piet Goemans en Henk Hoogervorst. Zij vertelden ieder hun persoonlijke verhaal over hun tijd bij Hobaho en Henk Hoogervorst sloot af met de mooie woorden dat het goed is dat Hobaho zich bezighoudt met de hele breedte van het vak en dat we daarin voorop moeten blijven lopen. Zij kregen uit handen van Foeke Gardenier, het eerste exemplaar uitgereikt van het historie-boek van Hobaho. Met zijn drieën en oud gediende Jeannette van der Hulst hebben zij daar veel tijd en energie in gestoken en zijn zij de schrijvers van dit historische boek over 100 jaar Hobaho.

(vlnr: Krijn Schuitemaker, Joop Zwetsloot, Piet Goemans en Henk Hoogervorst)

De middag werd afgesloten met een mooie, humoristische ode aan het beroep bemiddelaar door Marcel Noppen, bijna 37 jaar werkzaam bij Hobaho.

Hobaho by Dummen Orange kijkt terug op een mooie en bijzondere middag. Foeke Gardenier; ”We hebben op een waardige manier stil gestaan bij deze bijzondere mijlpaal. Zodra er meer ruimte komt om evenementen te organiseren zullen we zeker met z’n allen deze mijlpaal nog een keer gaan vieren.”

Misschien ook interessant