menu

Een bloemetje met Pasen

Een bloemetje met Pasen
Zo vlak voor het Paasweekend een update geven over de huidige ontwikkeling in het licht van COVID-19.


Afgelopen week is er veel gecommuniceerd via Greenport Nederland, KAVB en Anthos over de diverse regelingen vanuit de overheid. Niet alle regelingen zijn direct toepasbaar voor onze bloembollensector. Om die reden wordt door het Corona Crisisteam Tuinbouw hard gestreden om een noodfonds beschikbaar te krijgen en te zorgen dat andere regelingen ook werkbaar zijn binnen onze bloembollensector. Als Hobaho willen wij onze dank naar het Corona Crisisteam uitspreken. Zij maken Den Haag duidelijk dat onze sector niet zomaar aan en uit te zetten is.

Vanuit VNO-NCW en MKB-Nederland is er een Corona Calculator gelanceerd. Kijk op de website: https://www.coronacalculator.nl/ . Met deze Corona Calculator kunnen ondernemers berekenen welk effect de steunmaatregelen hebben op de financiële positie van hun onderneming.

Tenslotte willen wij de actie bloemetje voor eenzame ouderen met medewerking van Ali B onder de aandacht brengen. Hugo Noordhoek Hegt, CEO van Dümmen Orange heeft Ali Bi benaderd om te kijken waar ze gezamenlijk iets kunnen doen voor de sierteeltsector. Dit weekend worden 150.000 eenzame ouderen in het zonnetje gezet. 275 vrachtwagens brengen de bloemen naar de diverse verzorgingshuizen in Nederland. Deze actie heeft al veel aandacht in kranten en televisie opgeleverd. Dümmen Orange heeft de actie geïnitieerd, maar Bloemenbureau Holland, Dutch Flower Group, vele andere bedrijven en telers zijn aangehaakt bij de actie. En met als belangrijke doel om iedereen op te roepen hetzelfde te doen, en bloemen te gaan halen bij het lokale verkooppunt en deze weg te geven aan iemand die het nu goed kan gebruiken.

Wij wensen u veel gezondheid toe en een fijn paasweekend die zeker anders zal zijn dan andere jaren.
 
Team Hobaho

Misschien ook interessant

6 april

First Lady Jill Biden doopt Nederlandse tulp die haar naam draagt