menu

Bollenacademie: Nieuwe editie broeierijboek Tulp beschikbaar

Bollenacademie: Nieuwe editie broeierijboek Tulp beschikbaar
Eerder dit jaar kwam het nieuwe bemestingsboek "Bemesting in de bloembollenteelt" uit. Het bestuur van de Bollenacademie is verheugd te kunnen melden dat er nu ook een nieuw tulpenbroeiboek beschikbaar is. De schrijver is Alex Buis, bedrijfsadviseur van Tulpenadvies

Het vorige boek over de broeierij van tulpen stamde uit 2017.
Hoog tijd voor een nieuwe editie vond de Bollenacademie. Buis heeft de inhoud grondig herzien en vooral geactualiseerd. De tulpenbroeierij ontwikkelt zich snel: meerlagenteelt, gebruik van ledlampen, luchtontvochtigers en opplantrobots, het komt allemaal aan de orde.

In het nieuwe broeiboek is het containersysteem als uitgangspunt genomen. Hoewel de waterbroei leidend is binnen de sector, is in het nieuwe boek ook aandacht voor de broei op potgrond en in de vollegrond.  Deze teeltsystemen behouden immers hun waarde.

De broei van tulpen 2.0 is bestemd voor studenten en cursisten die kennis willen opdoen over de snijbloementeelt van tulpen, maar ook voor medewerkers van bollen- en broeierijbedrijven. Het boek kan worden ingezet als naslagwerk en als lesboek.

Bestellen kan via de website van de Bollenacademie.nl voor € 65,--

Misschien ook interessant

6 juni

Introductie nieuwe soort - Butterfly Lily