menu

29ste editie Bollenstreek in Bedrijf in Voorhout

29ste editie Bollenstreek in Bedrijf in Voorhout
Op zaterdag 13 augustus organiseren KAVB en LTO Noord een agrarische open dag bij bollenbedrijven in Voorhout. Tijdens deze 29ste editie van ‘Bollenstreek in Bedrijf’ kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij zes bedrijven in de bloembollenkwekerij, export en vasteplanten. 

Op alle deelnemende bedrijven vinden extra activiteiten plaats die te maken hebben met natuur en landschap. Verder geeft het Hoogheemraadschap van Rijnland uitleg over waterbeheer en waterkwaliteit in de Bollenstreek. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond toont haar projecten voor agrarisch natuurbeheer.

Bij de Historische kring Voorhout en Museum De Zwarte Tulp kunnen bezoekers alles te weten komen over de geschiedenis van Voorhout en de bloembollencultuur. De Werkgroep Bollenerfgoed van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek geeft informatie over behoud van bollenschuren. Een imker toont zijn bijenvolk en geeft uitleg over bijen houden en honing maken. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te doen bij de bedrijven. Ook rijdt er een treintje langs de drie kilometer lange route, waar je op en af kunt stappen.

De open dag, een initiatief van KAVB en LTO Noord, wordt dit jaar voor de 29ste keer georganiseerd en heeft als doel inwoners en bezoekers van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.  Hobaho is al meerdere jaren hoofdsponsor van dit mooie initiatief.

Voor het volledige programma, download bijgaande flyer.

 

Misschien ook interessant