Veel ruimte voor ontmoeten tijdens Hobaho Relatieweek 2016

Veel ruimte voor ontmoeten tijdens Hobaho Relatieweek 2016

Datum: 14 december 2015

De Hobaho Relatieweek 2016 staat in het teken van ontmoeten. Van 12 tot en met 15 januari is de hal van het pand aan de Prof. van Slogterenweg gevuld met een bloemenshow en in de kassen van het Testcentrum voor Siergewassen vindt een Marktbroeishow plaats. De activiteiten zijn verdeeld over drie dagen en omvatten een kennisdag, een aan tafel met


Sinds 2002 organiseert Hobaho in januari haar Relatieweek. Inmiddels is deze week niet meer weg te denken uit het bloembollenvak. Het doel van Hobaho is altijd geweest om op informele wijze haar klanten te ontmoeten en een interessant programma te bieden in dezelfde week als de Mechanisatietentoonstelling, waar Hobaho ook prominent aanwezig is.

De Hobaho Relatieweek 2016 is als een open huis. Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 januari zijn relaties van harte welkom voor een gratis lunch met de intermediairs. Er is tevens gelegenheid om de Marktbroeishow te bezoeken in het Testcentrum voor Siergewassen. Sinds de samenvoeging van Hobaho en het Testcentrum in een pand is de synergie toegenomen. Hierdoor is voor onze klanten een win-win situatie ontstaan waarbij een bezoek aan de veredeling en het commerciële team gecombineerd kan worden.

PROGRAMMA
Op dinsdag 12 januari wordt kennis gedeeld. De dag start om 10.00 uur met Lucas Vos, CEO van FloraHolland. Vos houdt een presentatie over zijn bezoek aan China, afgelopen oktober. Samen met het programma World Flower Exchange ging hij op handelsmissie en leerde dat de Chinese markt popelt om bestormd te worden door onze Nederlandse producten en over de kansen die China biedt aan de sierteeltsector.
Om 13.30 uur is het de beurt aan Johan van Scheepen, Taxonoom en Bibliothecaris van de KAVB. Van Scheepen neemt de bezoeker mee in de wereld van naamgeving. “Wat speelt er rond de naamgeving bij nieuwe cultivars?”
Afsluitend op deze eerste dag komt Theo van Dijk, stafmedewerker Geschillen van Hobaho aan het woord. Van Dijk is als geen ander op de hoogte van de recente ontwikkelingen omtrent ziekten in bolgewassen en de juridische consequenties ten aanzien van het Handelsreglement.

Nieuw tijdens de Relatieweek is de “Aan tafel met…dag”. Hobaho heeft voor deze dag prominente personen uit het vak bereid gevonden om medewerking te verlenen. Woensdag 13 januari begint om 9.30 uur met een koffietafel. Vincent van Rijsewijk, ondernemer,  duurzaam en circulair pionier, PEP Business Creators BV verzorgt een presentatie met de titel “Van duurzaam een commercieel succes maken… Het kan!”. Duurzaam ondernemen is een veel besproken item. Er zijn heel veel varianten om te verduurzamen.  Duurzaam wordt vaak geassocieerd met duur, zeker als er naar de kosten gekeken wordt.  Maar je moet je klant wel laten weten wat de daadwerkelijk toegevoegde waarde is van duurzaamheid.
Bart Siemerink, directeur Keukenhof vertelt tijdens de lunch over de betrokkenheid van de sector aan een succesvol Keukenhof. Keukenhof is immers het visitekaartje van het bloembollenvak. Om 16.00 uur maakt Boer Tom uit Nieuwe Niedorp acte de presence. Sinds zijn deelname aan het populaire televisieprogramma Boer zoekt vrouw is zijn leven als bollenkweker veranderd. Na de presentatie van Boer Tom biedt Hobaho een happy hour onder het genot van een drankje en hapje.
Na alle presentaties is er volop gelegenheid om te netwerken en dieper op de onderwerpen in te gaan met de sprekers.
Tenslotte vindt op donderdag 14 januari de Meet & Greetdag tussen kwekers en bloemisten plaats. Drie bloemisten, Astrid van der  Berg (Greenhouse), Marinca Massaar (De Mooij bloemen) en Judith Ebbers (Bloemenvink) hebben ieder een eigen corner waarin groepen kwekers in gesprek gaan met de bloemist. Om zo elkaar beter te begrijpen maar vooral ook te sparren over de wensen van de consument.

Inschrijven kan via www.hobaho.nl/relatieweek. Op de Facebookpagina van Hobaho worden regelmatig actuele berichten geplaatst.
 

facebook Deel op Facebook
twitter Plaats op Twitter
email Stuur link naar een vriend
printer Print deze pagina
‹ Terug naar overzicht