Koninklijk Theater Carré heeft eigen tulp

Koninklijk Theater Carré heeft eigen tulp

Datum: 21 maart 2016

Woensdag 16 maart heeft Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré, onder grote belangstelling, waaronder de Amerikaanse cast van de Broadway musicalhit PIPPIN, de tulipa ‘Carré’ gedoopt. De founder van de lila/paarse tulp, de firma Nic. Van Schagen & Zn. B.V. uit Bergen, heeft voor deze naam gekozen omdat de tulp o.a. de grandeur heeft van het beroemde theater in Amsterdam. De doop heeft plaatsgevonden in het theater.

Het werd tijd dat het beroemde theater aan de Amstel haar eigen tulp kreeg vond Cornel van Schagen,  directeur van Nic. Van Schagen & Zn. B.V.: “Het prachtige theater, waar zoveel Nationale en Internationale artiesten optreden en dat zoveel publiek trekt, verdiende het geëerd te worden door een tulp die bij haar past. Tulipa ‘Carré’ is net zo gracieus als het theater. Beide hebben stijl en zijn onderscheidend qua vorm”.  Van Schagen is verheugd dat dit nu mogelijk is gemaakt in samenwerking met bemiddelingsbureau Hobaho.

De doop vond plaats, gelijktijdig met de speelperiode van de met Tony Awards beloonde Broadwayshow PIPPIN die momenteel in de originele versie exclusief te zien is in Carré. Een mooi moment om de Amerikaanse cast kennis te laten maken met de oer-Hollandse tulp die internationaal zo gewaardeerd wordt. Een groot deel van de cast was dan ook getuige van de doopplechtigheid. PIPPIN is een duizelingwekkende musical vol buitengewone acrobatiek, adembenemende stunts, theatermagie en muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz. De voorstelling ging afgelopen donderdag in première en ontving louter enthousiaste reacties van pers en publiek.
 
Na het openingswoord door Sam van Egmond, directeur Bemiddelen van Hobaho, doopte Van der Zwaan de tulp. Het applaus klonk nog even door, nu voor de Tulipa Carré, in de foyer van het theater waar de komende dagen de tulp nog te bewonderen is.
De eerste bloembollen van Carré worden in juli gerooid. Van de tulp zijn de eerste commerciële aantallen als bol in 2016/2017 verhandelbaar. De bloemen zijn vanaf 2017 beschikbaar.

facebook Deel op Facebook
twitter Plaats op Twitter
email Stuur link naar een vriend
printer Print deze pagina
‹ Terug naar overzicht