Hobaho realiseert strategie onder Dümmen Orange

Hobaho realiseert strategie onder Dümmen Orange

Datum: 13 september 2016

Lisse/ De Lier, 13 september 2016 - Hobaho, specialist in bemiddelen en veredelen van bloembollen heeft zich aangesloten bij Dümmen Orange. Dümmen Orange neemt per 13 september de aandelen van Royal FloraHolland over. De overname is een belangrijk onderdeel in de realisatie van de strategie van Hobaho om te groeien en te innoveren in de bloembollensector. Dümmen Orange en Hobaho delen de ambitie om een significante positie in belangrijke gewassen te verwerven door toepassing van innovaties in de veredeling, productie en verkoop.

De toevoeging van Hobaho verbreedt het assortiment van Dümmen Orange via Hobaho’s bestaande verkoopkanalen. De belangrijkste gewassen in het assortiment zijn Tulp, Lelie, Calla, Narcis, Hyacint, Gladiolen en daarnaast een brede reeks van bijzondere bolgewassen. Hobaho heeft al verschillende onderzoeksinitiatieven opgezet om het ontwikkelen van nieuwe rassen te versnellen en om resistentie eigenschappen versneld te realiseren door combinatie van nieuwe en traditionele verdelingstechnologieën. Door krachten te bundelen krijgen deze initiatieven een impuls als gevolg van de aanwezige kennis, ervaring en investeringsmogelijkheden.
 
Foeke Gardenier, algemeen directeur van Hobaho: “Deze overname is niet alleen een grote kans voor alle business units om onze strategische doelen te realiseren. Het heeft ook voor onze klanten een positief effect, vanwege de versnelling en verbetering van de veredeling in bloembollen en het realiseren van een meer duurzame productie”.
 
Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland en voorheen aandeelhouder van Hobaho: “Vanuit onze strategie 2020 is het een logische stap om ons belang in Hobaho over te dragen. Dit is een goede stap in de verdere ontwikkeling van Hobaho en Dümmen Orange. Het brengt de sierteeltsector meer mogelijkheden om beter product op de markt te brengen.”
 
Biense Visser, CEO van Dümmen Orange, spreekt van een geweldige aanvulling op de portfolio: "Dümmen Orange verwelkomt haar nieuwe collega's en is er trots op dat Hobaho de activiteiten van Dümmen Orange verder zal uitbreiden naar een voor ons nieuw segment van de sierteelt. Dit maakt het mogelijk voor Dümmen Orange om meer klanten beter te kunnen
bedienen. De overname heeft geen personele gevolgen voor de organisatie en de huidige werkwijze van Hobaho wordt gehandhaafd.”

Bedrijfsprofiel Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet in 2015 bedroeg ongeveer € 181.000.000. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 6.000 mensen. Naast een groot marketing en sales netwerk, heeft Dümmen Orange een sterk netwerk van productielocaties. De sleutel tot het succes van Dümmen Orange is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. Het bedrijf omarmt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert in de gezondheid, de veiligheid en de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.
Meer informatie: www.dummenorange.com

Click here to read the English version of the press release                                                                              
 

facebook Deel op Facebook
twitter Plaats op Twitter
email Stuur link naar een vriend
printer Print deze pagina
‹ Terug naar overzicht