‘Geslaagde relatieweek op eigen locatie’

‘Geslaagde relatieweek op eigen locatie’

Datum: 25 januari 2015

Veel aanloop, interessante gesprekken tijdens de workshops, lunches die gretig aftrek vonden en niet in de laatste plaats veel belangstelling voor de geshowde producten in de kassen en ontvangsthal. De Hobaho Relatieweek 2015 – van 13 tot en met 16 januari – bevestigt dat de nieuwe locatie een schot in de roos is. ‘Het gebouw ademt de sfeer van een sierteeltbedrijf uit en dat heeft grote aantrekkingskracht.’

We schuiven aan bij Sam van Egmond op de laatste dag van de Hobaho Relatieweek 2015. Een week waar de directeur bemiddelen van Hobaho bijzonder tevreden op terugkijkt. “Vandaag is het wat rustiger, maar de afgelopen dagen hebben we bijzonder veel relaties, vaak in gezelschap van hun medewerkers, mogen ontvangen. We kunnen wel stellen dat de verhuizing naar de Prof. van Slogterenweg een groot succes is. Het gebouw is niet alleen beter bereikbaar, maar ook uitermate geschikt om bloemen te showen en dat doen we dan ook volop. De kassen staan vol met tulpen, hyacinten en lelies, en ook de ontvangsthal is fraai aangekleed met producten die het bloembollenvak voortbrengt. Daarmee ademt Hobaho de sfeer uit van een sierteeltbedrijf wat grote aantrekkingskracht heeft op onze doelgroep. Vakgenoten kunnen de producten met eigen ogen zien, voelen, ruiken en beoordelen. En natuurlijk erover praten met onze vertegenwoordigers onder het genot van een kop koffie of lunch. Daar is massaal gehoor aan gegeven.” Terugblikkend stelt Van Egmond vast: “We zitten nu ruim een half jaar op deze nieuwe locatie en iedere keer verrast het gebouw ons met zijn mogelijkheden.”
 
Workshops
Dat het op vrijdag niet zo druk is als de voorgaande dagen, verbaast de medewerkers van Hobaho niet. De Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen en activiteiten bij CNB sloten op donderdag af. “Juist de combinatie van de drie evenementen werkt versterkend en genereert traffic”, stelt Van Egmond vast. Een bezoek aan Hobaho in de tweede volle week van januari werd extra aantrekkelijk gemaakt met workshops die woensdag, donderdag en vrijdag op het programma stonden. “Een nieuw concept ter vervanging van de plenaire bijeenkomsten”, legt Van Egmond uit. “Het karakter van deze workshops – kort, informeel, laagdrempelig, interactief en informatief – blijkt aantrekkelijk. De opkomst varieerde van vijftien tot zestig man: klanten, maar ook eigen medewerkers.”
 
Handelsreglement
De ochtendworkshop stond steeds in het teken van het Handelsreglement, toegespitst op TVX en PlAMV. Belangrijkste uitkomst hiervan volgens Van Egmond: “Als je aanvullende condities toevoegt op een koopbrief, denk dan heel goed na over de consequenties. Zorg dat afspraken geconcretiseerd zijn anders wordt reclameren erg lastig.” In de middag werd de actuele status van fytosanitaire beperkingen besproken, gevolgd door een workshop merk- en kwekersrecht. Aan kennis rondom dergelijke onderwerpen en de discussie daaromtrent blijkt nog steeds grote behoefte. “Die kennis moeten we dan ook blijven uitdragen richting onze achterban. De workshops vormen een mooi platform, ook voor onze brancheorganisaties en kennisinstellingen, en zullen in de toekomst dan ook zeker een vervolg krijgen.”
De combinatie van de relatieweek in eigen huis met een stand op de Mechanisatietentoonstelling blijft voor Hobaho zeer effectief. “Ook daar lopen onze klanten, dus vinden wij aanwezigheid belangrijk. Ieder contactmoment is de moeite waard om in te investeren.” Al met al vormen de Mechanisatietentoonstelling in combinatie met de activiteiten bij de bemiddelingsbureaus een goede start van het jaar. “De Hobaho Relatieweek 2015 stond in het teken van productinspiratie als aanjager van de bemiddeling. Het vroege voorjaar vormde een opmaat naar het aankomende Keukenhofseizoen.” Over het succes van de relatieweek besluit de directeur bemiddelen: “Dit is alleen mogelijk geweest dankzij de inspanningen en motivatie van alle medewerkers op elk niveau. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen, van de catering tot het Testcentrum en bemiddelingscorps. De sfeer was positief. Een pluim voor alle medewerkers!”

facebook Deel op Facebook
twitter Plaats op Twitter
email Stuur link naar een vriend
printer Print deze pagina
‹ Terug naar overzicht