Bloembollenonderzoek Wageningen University & Research vestigt zich in Bleiswijk

Datum: 16 april 2019

Deze week zullen de bloembollenonderzoekers van WUR uit Lisse naar Bleiswijk verhuizen. In de kassen van Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw aan de Violierenweg 1 in Bleiswijk staan naast de traditionele kasgewassen nu ook experimenten met bloembollen zoals lelie, tulp en hyacint.


Met de verhuizing komt daarmee een einde aan ruim 100 jaar bloembollenonderzoek van WUR in Lisse. Overigens zal het bloembollenonderzoek van WUR niet helemaal uit de bollenstreek verdwijnen. Het is de verwachting dat er ook de komende jaren proeven op de unieke bollengrond in "de streek" zullen worden uitgevoerd.
Voor de komst van het bloembollenonderzoek in Bleiswijk is een splinternieuwe uitbreiding van het kantoor gebouw gerealiseerd. Ook is er een nieuwe up-to-date laboratorium ruimte gecreëerd. Binnenkort zal er ook een containerveld worden aangelegd, waarop bloembollen proeven kunnen worden uitgevoerd. De verhuizing zal de samenwerking tussen de bloembollenspecialisten en de glastuinbouwonderzoekers verder versterken. Hierdoor is de basis gelegd voor innovatief onderzoek aan duurzame productie systemen voor de bloembollen sector.

facebook Deel op Facebook
twitter Plaats op Twitter
email Stuur link naar een vriend
printer Print deze pagina
‹ Terug naar overzicht