Hobaho Relatieweek 2015: ‘Workshops op eigen locatie’

Hobaho Relatieweek 2015: ‘Workshops op eigen locatie’

Datum: 30 november 2014

Programma van de relatieweek:

 • Van 13 tot en met 16 januari open huis aan de Prof. van Slogterenweg 2 in Lisse.
 • Diverse opplantingen tulp en lelie in het Testcentrum en bloemenshow in de hal
 • Dagelijks gratis lunch met intermediairs
 • Op woensdag, donderdag en vrijdag om 11.00, 14.00 en 16.00 uur workshops (aanmelden is niet nodig):
  • 11.00 uur: Toepassing Handelsreglement voor TVX en PlAMV - Theo van Dijk van Hobaho
  • 14.00 uur: Actuele status fytosanitaire beperkingen op exportlanden - Hendrik Jan Kloosterboer van Anthos
  • 16.00 uur: Kwekersrecht en merkrecht: waar moet u op letten? - Lucas Koning van Oomen & Sweep Advocaten en Vincent Audiffred van SWDV Advocaten
 • Aanwezigheid op de Mechanisatietentoonstelling (stand 1B01). Dagelijks vanaf 17.00 uur happy hour met wisselende culinaire thema's


Hobaho Relatieweek 2015
De Hobaho Relatieweek staat in 2015 in het teken van kennis maken met de nieuwe locatie. Van 13 tot en met 16 januari zijn in het pand aan de Prof. van Slogterenweg diverse opplantingen van lelies en tulpen te zien, worden er diverse workshops georganiseerd en er is vooral veel ruimte voor het informeel samen zijn. Dat laatste geldt ook voor de Mechanisatietentoonstelling waar Hobaho prominent aanwezig blijft.

Anders dan in 2014 worden komend jaar door Hobaho geen plenaire activiteiten georganiseerd op de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen. Dat heeft volgens Sam van Egmond, directeur bemiddelen, niets te maken met het al dan niet succesvol zijn van de verhuizing afgelopen jaar. “In tegendeel, we waren heel tevreden over het verloop. We hadden een goede opkomst tijdens de avondbijeenkomsten en mochten meer relaties uit noordelijk Nederland ontvangen, wat een van de doelstellingen was van de verhuizing naar de Mechanisatietentoonstelling.” Waarom dan toch weer naar Lisse? “We willen de focus leggen op onze nieuwe locatie aan de Prof. van Slogterenweg die veel vakgenoten nog niet gezien hebben. De relatieweek is een ideale gelegenheid om het nieuwe pand en de bijbehorende faciliteiten te toetsen.”
 
Verbondenheid vak
De Hobaho Relatieweek 2015 is als een open huis. Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 januari zijn relaties van harte welkom voor een gratis lunch met de intermediairs en een verkenning van het gebouw. Daar hoort natuurlijk ook het Testcentrum voor Siergewassen bij waar op dat moment diverse opplantingen tulpen en lelies te zien zijn, zowel het actuele handelsassortiment als nieuwe introducties. Ook de ontvangsthal en de rest van het pand wordt aangekleed met producten van met name bij Hobaho ondergebrachte kwekersverenigingen. “We willen het open karakter van ons nieuwe onderkomen weergeven”, vertelt Van Egmond, “en onze verbondenheid met het vak middels het testcentrum en PPO nog eens accentueren. Niet alleen de medewerkers van Hobaho maar ook PPO-onderzoekers zullen zichtbaar aanwezig zijn.” Tegelijkertijd worden op woensdag, donderdag en vrijdag steeds drie workshops georganiseerd om 11.00, 14.00 en 16.00 uur. “Deze hebben betrekking op actuele onderwerpen, waarbij specialisten gedurende een uur kennis en knowhow met onze relaties zullen uitwisselen.”
 
Interactief
Het thema van de ochtendworkshop is ‘Toepassing Handelsreglement voor TVX en PlAMV’ door Theo van Dijk van Hobaho. “Het is van belang dat partijen over en weer helderheid hebben en creëren bij het afsluiten van een overeenkomst”, licht Van Egmond toe. “Dat voorkomt geschillen en onverwachte claims.” Na de middag, om 14.00 uur, verzorgt Hendrik Jan Kloosterboer van Anthos de workshop ‘Actuele status fytosanitaire beperkingen op exportlanden’. “Dit helpt ondernemers te bepalen welke partijen juist wel geschikt zijn voor een exportland en daar gericht op te sturen. Dit voorkomt blokkades in de hele keten en daarmee onnodige kosten. Ook het functioneren van het Ketenregister speelt daarin een rol.” Tot slot is er om 16.00 uur de workshop ‘Kwekersrecht en merkrecht: waar moet u op letten?’ Lucas Koning van Oomen & Sweep Advocaten en Vincent Audiffred van SWDV Advocaten zullen afwisselend helderheid verschaffen in het woud aan regels en verplichtingen die rusten op de handel in beschermde soorten en variëteiten. De workshops vinden plaats in de Tulpzaal en hebben een interactief karakter. De laatste workshop wordt afgesloten met een hapje en een drankje.
 

 

facebook Deel op Facebook
twitter Plaats op Twitter
email Stuur link naar een vriend
printer Print deze pagina
‹ Terug naar overzicht
Intermediair
Werk 0252 43 47 35
Mobiel 06 51 38 97 38
Fax 0252 43 46 35
E-mail