HOBS

Via Hobaho Bemiddelingssysteem (HOBS) naar EDI
Het bloembollenvak raakt steeds verder geautomatiseerd. Niet alleen productie maar ook administratieve en commerciële zaken worden steeds vaker via computers gedaan. De groeiende vraag naar uniformiteit, efficiency en aansluiting op de hedendaagse toepassingsgebieden binnen automatisering heeft Hobaho beantwoord met HOBS. Deze software biedt u voordelen vooral op het gebied van verzending van de overeenkomsten (e-mail en fax), snelheid van informatievoorziening en uniformiteit van de bemiddelingsovereenkomsten. Als extra dienstverlening is het voor een relatie van Hobaho mogelijk via Hobaho-Online direct toegang te krijgen tot overzichten van uw overeenkomsten, aan - en verkoop transacties, facturen en recapitulaties.

Routing van een overeenkomst
Een duidelijke verandering in de routing is het feit dat alle definitieve bemiddelingsovereenkomsten centraal door de administratie van Hobaho worden geprint en verzonden via e-mail, fax en/of post. Vanaf het moment dat een intermediair van Hobaho de transactie op zijn laptop heeft ingevoerd, kunnen verkoper en koper binnen 30 minuten hun definitieve overeenkomst via e-mail ‘in huis’ hebben. Wanneer een intermediair bij u op het bedrijf aanwezig is en niet in de gelegenheid is met zijn laptop verbinding te maken met de centrale Hobaho computer, kan hij er ook voor kiezen een proforma overeenkomst te maken. De definitieve overeenkomst gaat dan diezelfde middag bij Hobaho met de postverzending mee. Voor deze manier van werken is gekozen om relaties 99,9 procent foutloos te informeren over de transacties waarin zij partij zijn.

Extra overzicht
Met dit systeem is het voor een relatie van Hobaho bovendien mogelijk een overzicht van reeds gerealiseerde transacties per e-mail te ontvangen en zelf te bewerken. Door middel van een Microsoft Excel-bestand wordt u, als u dat wenst, geïnformeerd over transacties die u heeft afgesloten. Bovendien kan uw Hobaho-intermediair ook allerlei overzichten verstrekken over uw aanbod en transacties met elk gewenste sorteersleutel.

Overeenkomsten ontvangen?
Wilt u uw overeenkomst per fax en/of e-mail ontvangen, dan kunt u dit op het aanmeldingsformulier (pagina 2) aankruisen en dit formulier faxen naar: (0252) 434 606.

EDI en HOBS
Met HOBS is aan de voorwaarden voor de start van EDI ( Electronic Data Interchange) voldaan. Hobaho maakt het mogelijk om via EDI de (koop)overeenkomsten te verzenden. Ook is het mogelijk dat Hobaho via EDI de XML-leveringsnota en XML-bewijs van ontvangst ontvangt. Voor verdere informatie zie www.edibulb.nl.

Hobaho-Online
Via Hobaho-Online kunt u direct toegang te krijgen tot overzichten van uw overeenkomsten, aan - en verkoop transacties, facturen en recapitulaties Om van Hobaho-Online gebruik te kunnen maken dient u zich eenmalig te registreren via de knop “Aanmelden” op het Inlogscherm op de Hobaho website. U geeft dan uw voornaam, achternaam, bedrijfsnaam, cliëntnummer, telefoonnummer en e-mail adres op en u krijgt binnen enkele werkdagen per post uw gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden. Wanneer u vervolgens de eerste keer inlogt wordt u verzocht uw wachtwoord te wijzigen. Hierna kunt u onbeperkt gebruik maken van de Hobaho-Online diensten.
U kunt per cliëntnummer maximaal 5 gebruikers registreren.

Wat heeft u nodig op uw pc?
Om de koopovereenkomsten te openen op uw pc heeft u Acrobat Reader nodig. Dit is gratis te downloaden van internet via link: http://www.adobe.com/nl/products/acrobat/readstep2.html.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van het In- en Verkoopbureau van Hobaho, telefoon (0252) 434 706. U kunt uw vraag natuurlijk ook via e-mail stellen. Het e-mail adres is: IVBadmin@hobaho.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord.